fredag 19. november 2010

Hjertepynt.Jeg er i julemodus, kjenner jeg ;) På tirsdag handlet jeg inn Svibler og Amaryllis og i går fikk to små Maileg nisser være med meg hjem fra Frøken Olsen. Adventslys er kjøpt inn og de julebøkene jeg har - er bladd i flere ganger. Gamle juleblader er hentet frem fra glemselen...

Det var i et gammelt juleblad jeg fant ideen til disse hjertene. De er raske og ganske enkle å lage, krever litt restestoff og moulinegarn, stappevatt og sytråd. Stappevatt - tips: Tok med en liten pute fra Ikea til 9 kr...kjempefin stappevatt i den :)


Først klippet jeg ut to hjerter i ensfarget hvitt stoff (kun grovklippet og behold blyantstreker), deretter sydde jeg sammen mønstret stoff slik at det dekket hjertet. Dette sammensydde, mønstrede stoffet la jeg så på det hvite stoffet og sydde sammen etter det opptegnede hjertet.


Deretter broderte jeg på skjøtene med en kontrastfarge. Siste operasjon er sammensying av hjertet og stapping. Legg mønstret stoff mot den andre hjertedelen du har klippet ut i hvitt stoff(rette mot rette). Sy rundt med maskin til det står igjen 3-4 cm til å vrenge gjennom. Deretter stapper du med fyllvatt og lukker åpningen med håndsøm.

Jeg kommer til å henge opp noen hjerter her og der, mulig jeg også pynter juletreet eller gaver med dem (jeg har visst også brukt dem som nåleputer).

Ha en fin fredag!

4 kommentarer:

 1. Utrolig fine hjerter! Mulig jeg låner den ideèn :)

  Ha en riktig fin helg!!

  SvarSlett
 2. Disse ble rett og slett nydelige. Kos deg med førjulstiden!!

  SvarSlett
 3. Så flotte hjerter.:) nydelige var de.

  SvarSlett
 4. Å såå nydelige disse var da.

  Kjempesøte

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentaren din! Tusen takk!

Related Posts with Thumbnails