Toppen av lykke er å plukke epler fra eget tre og bruke dem til høstens første eplekake. Helt siden vi kjøpte treet for fem år siden har det vært høstens store høydepunkt å sanke inn eplene. Fra 0 - 14 har det vært - I år ble det mange - nærmere 60 stykker! Helenemor gikk så stolt ut med kurv over armen og plukket epler tidligere i dag.
Vi har etterhvert fått en favoritt eplekake og jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med deg! Den er rask og enkel og lage - god er den også! Myke epler og sprø topp.
Eplekake
5 - 7 epler kuttes i båter
2 1/2 kopp hvetemel
1 1/2 kopp sukker
2 ts bakepulver
1 sammenvispet egg
Dette blandes sammen og fordeles over de oppkuttede eplene.
Deretter helles 1 kopp smeltet smør over melblandingen. Ha gjerne noen hakkede nøtter/mandler over til slutt.
Eplekaken stekes på nederste rille ved 180 grader i ca 45 minutter. Jeg serverer eplekaken rett fra ovnen, gjerne med is til.....nam.
Kose deg og god helg!
Mmmmm..... så bare så gode ut både eplene og kaken.
SvarSlettSå kosleig at det endelig lykke å få høste skikkelig av eget tre