søndag 31. oktober 2010
Svenske rundstykker
Jeg hadde egentlig tenkt å spør Kristine om lov til å publisere denne oppskriften på bloggen min, men ved en feiltagelse klarte jeg å publisere innlegget da jeg la inn bildene (uten tekst)...Sånn var det.
Denne oppskriften la Kristine ut på Papirgleders forum, den gang vi var på team sammen - jeg tenker da at hun har delt før...
Rundstykkene ser ganske lyse ut, men de inneholder hele
8 dl havregryn og er derfor ikke så ille.... Jentene synes de er kjempegode og det er lett å få avsetning på dem!
Selve deigen kjevles ut og rundstykkene stikkes ut med med en form. Jeg brukte en plastikk kopp. Dersom du har lyst til å prøve deg kommer oppskriften her!
Svenske rundstykker.
1l melk
8 dl havregryn
ca 17 dl hvetemel
2 ts salt
1/2 dl sukker
100 g margarin (smeltes)
2 pk gjær.
Mel og havregryn blandes og får hvile ett døgn. Dagen etter blandes resten av ingrediensene i og deigen får heve. Jeg kjører havregryn/melkeblandingen i mikroovnen noen runder for å få opp temperaturen. Jeg bruker kun en og en halv pk gjær, synes det er greiere slik. Heves ca 1 - 1 1/2 time.
Kjevle deigen ut til ca 1 1/2 cm tykkelse og trykk ut rundstykkene. Finn en form du liker fasongen på ;)
I dag fikk jeg ca 30 stk ut av oppskriften - etterhev - pensle. Stekes ved 225 grader i ca 7- 10 min.
Lykke til.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
ååå disse er bare sååå gode!!
SvarSlettOg jeg har rota bort oppskrifta, så dette passer meg perfekt!
Takk!!
heksehilsen fra meg
Det er helt greit at du publiserer den :) Er ikke min oppskrift, har fått den av Bjørn sin mormor. Tror jeg må bake sånne nå som vi har høstferie. Veldig lenge siden vi har hatt sånne i hus.
SvarSlett*mmmmmm*
SvarSlettser supergodt ut!!
Åh, enda mere baking fra deg ;)! Disse skal garantert prøves!
SvarSlettHa en flott uke!
Klem fra Maria!
Desse ser gode ut :( legger meg til som følger. Ha en fin dag.
SvarSlettTakk for oppskrifta! Vi bakte de på lørdag, og de falt i veldig god smak!
SvarSlettIkke lenge siden jeg oppdaga sida di, men jeg kommer nok ofte tilbake:-)
Hilsen
Kirsti