lørdag 11. juni 2011

Heklet bølgeteppe med fremgangsmåte...

Jeg nærmer meg planlagt lengde på hekleteppet - det skal passe til den nysnekrede benken i dukkestua - 183 cm er den gylne sluttlengde. Føler meg litt forrærdersk (mot meg selv) når jeg nå legger ut bilder før arbeidet er riktig avsluttet, jeg har det med å plutselig gå lei, og en del av motivasjonen min ligger i det å nettopp ferdiggjøre før fremvisning...Jeg håper jeg ikke kommer på tanker om morsommere prosjekter enn trådfesting og de fire-fem rundene med heklenåla som gjenstår (jeg høres ikke så veldig motivert ut her....hehe)..



Teppet har vært med overalt den siste tiden - i bilen, i båten, på terrassen, på jobb, på besøk, på overnatting - jeg har heklet så snart anledningen har bydd seg. Det har gått til sammen 1 kg garn, tenker jeg - alt kjøpt for anledningen. Etterhvert har arbeidet også blitt ganske uhåndterlig og krevde en egen liten oppbevaringspose..



 Det har vært veldig moro å hekle dette teppet - bare så det er sagt - garnet jeg heklet med er supert! Det er heklet av bomullsgarnet Tuva (kjøpt på Europris) og er akkurat passe tykt etter min mening. Jeg kommer definitivt til å bruke det flere ganger.


Det er ikke så enkelt å gjengi fargene på bildene her, de går litt i hverandre.. Men bildet over her er vel riktigst. Rød. cyklamen, lyserosa og hvitt!





Hele teppet er heklet av staver og er veldig enkelt! Du starter med å legge opp et maskeantall i hele tiere + 2 masker. Jeg la opp 142 masker. Du starter med å hekle 3 staver i en maske, deretter hekler du 5 staver i hver sin maske. (Etter første runde er snakker vi staver og ikke masker).



Deretter hekler du 3 staver sammen (3 halve staver - kast på nåla og dra sammen alle) - deretter fortsetter du med fem staver i hver maske igjen. I enden av arbeidet ditt avslutter du med 7 staver før du snur med tre luftmasker. Så er det på'an igjen.

3 staver i en stav (de tre kjedemaskene du snur med iberegnet - det er en stav), 5 staver i hver sin stav, 3 staver sammen, 5 staver i hver sin stav, tre staver i en stav, 5 staver i hver sin stav....osv.  Du avslutter alltid med 7 staver før du snur.


Sommerhilsen fra det blide sørland! Ha en hyggelig pinse!

post signature

13 kommentarer:

  1. Elsker sikk sakk tepper ;) Ditt var kjempefint, og du blir nok ferdig skal du se ;)

    SvarSlett
  2. Ååå så fint bølgeteppe du har laget. Det må jo bli kjempeflott å ha i dukkestua. :)
    Jeg holder også på med et slikt teppe i de samme fargene faktisk, men jeg hekler i ullgarn og med forskjellig bredde på stripene.

    Ønsker deg ei fortsatt fin pinse. Her er det hobbyvær, og det er nettop det jeg har tenkt å bruke pinsen til. :)

    SvarSlett
  3. Kan bli litt lei slike store prosjekter, og tanken på festing av alle trådene til slutt kan ta piffen fra enhver...men du blir nok ferdig til slutt:)...
    Teppet var fantastisk fint...herlige farger..:)

    Ha en fin helg
    Ann-Charlotte

    SvarSlett
  4. Det var et flott teppe, og herlige farger!

    SvarSlett
  5. Nyydelig teppe!! Var den heklinga jeg skulle lære meg....hmmm

    God pinse til deg!

    SvarSlett
  6. Åh, dette var fiiiiint! Fikk veldig lyst å prøve meg selv, men jeg er så fryktelig lite utholdende på store prosjekter...

    Flotte bilder! God pinsehelg-klem til deg!

    SvarSlett
  7. Nydelige farger teppet!
    Klem

    SvarSlett
  8. Nydelig teppe dette blir. :)
    Igjen kommer tanken på å lære meg å hekle, kanskje jeg skulle gjøre alvor av det snart...
    Ha en fortsatt fin pinsehelg. :)

    SvarSlett
  9. For et nydelig teppe, kjempeflotte farger du har valgt :D Kjenner igjen lei-heta ;) men så moro det er når man har blitt ferdig :D

    Kos deg på 2.pinsedag :D

    SvarSlett
  10. Utrolg vakkert teppe som det ligger mye arbeid ak. Herlig argesammensetting:) ønsker deg en videre fin pinsedag:) klem monica

    SvarSlett
  11. Så trolig nydelige farger du har valgt! Og enig med deg ang. garnet til Europris. Og da føles det enda mer greit å ha 1-kgs prosjekter :)

    Tusen takk for oppskrift på sikk-sakkene. Det så jo lekende lett ut! Kan skjønne du er litt hekta ja :)

    Ha en fin 2.pinsedag.

    Klem

    SvarSlett
  12. Nydelig teppe i herlige farger! Hva blir målene på teppet til slutt, når du brukte 1 kg garn?

    SvarSlett
  13. Hekle nål nr?? Jeg har kjøpt tuva garn. Gleder meg til ta fatt på arbeidet. Men altså; hvilken størrelse heklenål har du brukt? ?��

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentaren din! Tusen takk!

Related Posts with Thumbnails