tirsdag 19. juli 2011

En liten lue

Jeg har ferie, men for tiden er det skikkelig travelt her hjemme. Jeg har hevet meg over malingsarbeide igjen og denne gangen er det stua som står for tur.... Jeg angrer like mye hver gang jeg setter igang med slike store prosjekter... for egentlig hadde det vært mye mer behagelig å lese et par bøker eller bruke dagene på ufornuftige ting...
Stua er 40 kvadrat og planen er at både tak og vegger skal få tilstrekkelig maling- taket har til nå vært trehvitt - etter renovering skal alt bli eggehvitt. Å male inne er igrunnen greit i regnevær ;) (Trøster meg selv....)


Noe annet håndarbeide har jeg ferdigstilt. En stk. lue til Helene - med tre-lags-heklet-blomst.
Slike luer strikket jeg flere av for 3-4 år siden. Liker dem veldig godt. Ei venninne hjalp meg den gang med de heklede blomstene, nå kan jeg selv ;) Ikke værst. Oppskrift på luen kan du finne i heftet: pt design nr. 75.

 Den heklede blomsten kan du få fremgangsmåte på her ;)

10 luftmasker settes sammen. lag 5 buer a' tre luftmasker i ringen av luftmasker. I hver av de fem buene:
 1 fastmaske, 3 staver, 1 fastmaske.

Snu, jobb videre fra vranga.
1 fastmaske i fastmaska, lag 5 nye buer, denne gangen øker du til 5 luftmasker i buen. I hver av de fem buene; 1 fastmaske, 5 staver, 1 fastmaske.

Dersom du vil ha større blomst, øk 2 luftmasker til buene og 2 staver mer i buene for hver runde.

Blogges!

Sommerklem fra Hanne3 kommentarer:

 1. Kjempeflott lue med nydelige fargeskift! :)

  Ja, oppussing er ett ork mens det står på, men herlighet så deilig det er etterpå da! :) Spesielt når forandringen er stor.

  Ha en fin onsdag!

  Klem

  SvarSlett
 2. veldig fin lue, og så stilig som garnet/fargen var :-) Jeg har også planer om noen store maleprosjekt, men enn så lenge er de bare på Sommerens to do-liste, er ikke så sikker på om de kommer lenger heller ;-)

  Ha en fin dag - klem Siv

  SvarSlett
 3. Den lua hadde skikkelig fin passform!En heklet rose gjør jo susen-prikken over ien!Ha en flott julikveld med eller uten maling!Synnøvehilsen

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentaren din! Tusen takk!

Related Posts with Thumbnails