fredag 23. april 2010

Bøttehatter...

Min mor har alltid hatt en grusom solhatt... (jeg vet at det ikke er særlig pent å si det..) Den har fulgt henne i nesten 40 år og jeg kan ikke huske en sommer med henne, uten denne hatten. Hun vant den i bladet KK en gang. Min søster og jeg har vel vært denne hattens største kritikere, men ikke tale om...Ingen andre hatter gjorde nytten.
Stoffet holdt seg utrolig nok ganske bra, det var ikke spesielt falmet, heller... Nå sier jeg var - for en dag forsvant denne hatten. Den har ikke dukket opp så vidt jeg vet, heller. Nei, jeg tok den ikke. Ei heller min søster.

På tur til Bergen kjøpte jeg ny Marimekko solhatt til min mor. Den var fin (sort og hvit), men det var jo ikke DEN gode gamle.

Så fant jeg et stoff på Etsy og visste med meg selv at - Om jeg en gang fant et mønster på solhatt - måtte jeg lage en i dette stoffet. Det minnet meg om noe...

Det var ingen Bøttehatt min mor hadde, men mønsteret fant jeg i alle fall på Stoff og Stil. Den var ganske morsom å sy! Her er hatten, med eldstejenta som modell:


Av gammel vane ble en ganske raskt til flere....

Dette herlige soppstoffet er kjøpt på Stoff og Stil, hatten er foret med hvitt bomullsstoff.

Her hadde jeg planer om å lage en hatt til hver av jentene, pluss en til mannen. Jentenes hatter ble litt små, så jeg må finne noen andre å gi dem til. Det skjønne uglestoffet er kjøpt i Grimstad, på Lysthuset (om noen skulle være kjent).Her er mannens Afrikahatt! Han skal dit snart og hodeplagget må være riktig...hehe. Stoffet er kjøpt på Quilten (Stoa/Arendal).

Alle hattene er forresten vendbare.


9 kommentarer:

 1. Kule hatter! Likte spesielt godt den med uglene!

  SvarSlett
 2. Nei og nei SÅÅ kule hatter!!!
  Likte den første best jeg, tror jeg. ;-)
  Må nok ha en tur til det blide sørland og stoff & stil i løpet av sommeren...
  Riktig god helg!
  Klem!

  SvarSlett
 3. Utrolig kule hatter. Nydelige stoffer Hanne :)

  SvarSlett
 4. Så utrolig hærlige hatter!!! Jeg har også kjøpt det mønsteret og må snart få prøvd det ut. Takk for insoirasjonen :)

  SvarSlett
 5. Så utrolig herlige hatter!
  De var kjempekule!:)
  Ha en fortsatt flott helg.

  SvarSlett
 6. Så fine hatter!

  SvarSlett
 7. Kjempeflott hatter... :O)
  moro å se samme hatten i mange forskjellige stoffer... :O)

  En hatt for enhver anledning!

  Ha en strålende vårdag!

  SvarSlett
 8. nei, jeg tok ikke solhatten til mamma jeg heller selvom jeg ofte hadde veldig lyst... he he. Den var ikke akkurat lekker.... Disse derimot var jo kjempelekre Hanne! Du som hatet symaskinen mer enn de fleste aner... Du har blitt utrolig dyktig! Gøy!

  SvarSlett
 9. Hei Hanne. Stoff og Sil har nå sluttet å selge mønsteret til bøttehatt og jeg har ikke klart å finne det noe annet sted. Så her sitter jeg da, men stoff, tråd og vliseline, uten å kunne sy hatten min. Kan du hjelpe meg? Jeg skjønner jo at målene tar utgangspunkt i omkretsen rundt mitt eget hode, men derfra går det tregt. Vet jo at jeg burde kunne lage denne hatten, lett som en plett, som tidligere formingslærer i ungdomsskolen. Men etter jeg fikk MS er det mye som blir vanskeligere. Bare det å regne ut hvordan sidene skal være i forholdt til pullen og hvordan bremmen skal være i forholdt til siden. Klarer ikke tenke klart. Mvh Torunn

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentaren din! Tusen takk!

Related Posts with Thumbnails