mandag 27. desember 2010

Smart julegave!

Noen dager siden jeg har oppdatert bloggen nå. Det har vært late dager i familiens ånd, besøk av store og små, spill, seine kvelder og litt tv-kikking. Jentene har hatt overnattingsgjester, og jeg har kost meg med nesten alle tanteungene. Dessuten har jeg sett "The Pillars of the Earth" (Ken Follett) på dvd, visste ikke at yndlingsbøkene var filmatisert og fikk en gledelig overraskelse to dager før jul. Det ble raskt en ekstragave til meg selv under treet...
Har strikket litt i det siste, det er ikke så enkelt å sette seg til ved symaskina eller med papirhobby i disse dager... Mulig det blir mer tid til andre hobbyer etterhvert. Jeg lover i alle fall bilder av strikkeprosjektene veldig snart. Jeg tenkte jeg skulle vise frem en julegave i dag istdet.


Jeg har (naturlig nok) venner som liker håndarbeid og denne varmeputen fikk jeg av ei skjønn venninne - en riktig praktisk og nyttig julegave, etter min smak! Varmeputen er selvfølgelig testet av alle jentene i huset (både to og firbeinte) og vi er enige om at det godt kan komme flere av samme slaget til oss! Det spørs om jeg ikke må lage flere selv .... Den er fylt med ris (kjennes ut som grøtris) og skal ha et par tre minutter i mikroovnen på 750 W før bruk.


Det funker som bare det! Risen holder godt og lenge på varmen.
Selve puten er sydd sammen med en søm i tre sider og vrengt til slutt. Deretter har hun nok delt inn i fire "rom" med en søm midt i båndet.  Det ser ut til at risen er fylt i hvert "rom" etter at posen er sydd sammen og lukket med håndsøm til slutt. Jeg vet ikke hvor min venninne har hentet ideen til denne varmeputen, men en god ide' er det, spesielt når jeg i skrivende stund kan lese 16 kalde grader på måleren.
Ha en fin ettermiddag og kveld!

9 kommentarer:

 1. Så fin varmepute! Har hørt om slike og har det på lista over ting som skal syes:-) Det er så koselig å få hjemmelagde gaver!

  Fortsatt god jul!

  SvarSlett
 2. Det var en kjempefin julegave - har tenkt mange ganger på å lage risposer som varmeposer, men det har blitt med tanken, nå ble jeg inspirert hos deg (igjen ;)).

  Nyt resten av juledagene, godt med litt ro og familietid.

  Klem fra Maria!

  SvarSlett
 3. Hei Hanne... :O)
  Det var en kjempeflott gave. Har lest og sett sånne akselvarmere med ris i tidligere, men den var ikke så flott som den du fikk... :O)

  I skrivende stund er jeg i Trysil, låner pc hos søsteren min. Her er det "bare" -9 grader, så for en gang skyld tror jeg det er kaldere på sørlandet... :O)


  Ønsker deg en fortsatt fin jul og et kreativt godt nytt år... :O)

  SvarSlett
 4. Sånne varmeputer er kjempedeilige, nyt den og nyt romjula! :-)

  Klem!

  SvarSlett
 5. Jeg sydde en slik i sommer, og er så glad i den. Bare at nå har micro'n tatt farvel...
  Jeg brukte grøtris, fordi det var det jeg hadde i huset.
  Men vet at det anbefales å bruke hel hvete. Den holder enda bedre på varmen. Hos naprapaten min vet jeg det er noen dråper lavendel inni posen også :)

  Fortsatt god jul!

  SvarSlett
 6. Så kjempeflott varmepute! Skikkelig fin var den! :)
  Fortsatt god jul til deg.

  SvarSlett
 7. Så utrolig mye fint du lager! Liker så godt stoffkombinasjonene dine.

  SvarSlett
 8. Hjemmelagde gaver er alltid koselig å få. Fin julegave!

  SvarSlett
 9. heisan Hanne :) Måtte sy i farger jeg vet at du liker :) Må lage en til meg selv også snart. Oppskriften har jeg funnet på sykroken.no og den er fylt m hele bygg-gryn, men hele hvete-korn og ris kan også brukes :) Så bra at du liker den og at den fungerer som den skal ;)klem

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentaren din! Tusen takk!

Related Posts with Thumbnails