lørdag 15. januar 2011

varmeposer - risposer


Kuldebølgen har visst ikke helt sluppet taket ennå. Det som kommer ned ovenfra er fremdeles hvitt og dekker bakken.... sånn er det. Jeg har sydd to varmeposer til bursdager. Visste jeg var nødt til det... Supre gaver å få - nå midtvinters, synes jeg. Tenk, jeg hadde aldri hørt om slike poser før jeg fikk en til jul. Geniale er de jo egentlig. Supert for slitne data-nakker og skuldre, enkle å håndtere - enkle å lage.


Posene er sydd av et Marimekko stoff jeg har hatt liggende et års tid  - i påvente av et passende prosjekt. Et nydelig og dyrt stoff, men blomstene er for store til små sminkevesker eller slikt jeg vanligvis syr. Stoffet ville ikke ha kommet til sin rett og det er jo synd! Dette er definitivt et passende prosjekt.


Varmeposen jeg fikk til jul er sydd på en litt annen måte enn disse to - den har fire avgrensede rom, fylt med bygg-gryn (se under tidligere innlegg). Mine poser er inndelt i kanaler - tre stykker på langs. Hos THE ELISE fant jeg flott oppskrift og tutorial.
Varmeposen fylles altså med bygg-gryn, hele hvetekorn, grøtris eller ris - har jeg skjønt. Den legges i mikroovn på ca 750W i 2-3 minutter før bruk. Riskornene holder utrolig godt på varmen.

Siden Marimekkostoffet jeg har brukt er såpass tynt har jeg også et rimelig lerretsstoff inni varmeposene. Dobbelt stoff, altså. Det man må passe på når man syr slike poser, er at stoffet ikke tar fyr i mikroovnen - bomullsstoffer er derfor å foretrekke.

Lykke til med din varmepose - anbefales!


Ha en deilig helg!

7 kommentarer:

 1. Så lurt!! Heldigen den som får det flotte stoffet å varme seg på:) En flott gave::))

  SvarSlett
 2. Flotte skuldervarmere..., aldeles nydelig stoff... :O)

  Det så veldig deilig ut det brødet du hadde bakt!

  Ønsker deg en fin lørdagskveld... :O)

  klem

  SvarSlett
 3. Den var flott!!!
  Genial gave ide, du lager så mye flott!!!

  SvarSlett
 4. En herlig gave å få, og jeg likte både stoffet og fargen kjempegodt!

  SvarSlett
 5. Herlig stoff, og kjempefine varmeposer. Burde fått laget noen selv også, kulda ser ut til å bli værende en stund...

  Ha en fin søndag!

  Klem fra Maria!

  SvarSlett
 6. Å, så deilig denne posen høres ut!! Dette må jeg prøve!

  SvarSlett
 7. Så fargerik og fin varmeposen din ble :) Enig i at stoffet kommer til sin rett her :) Har ennå ikke fått sydd en til meg selv......
  Gøy med nyttige og små prosjekter som ikke krever så mye tid ;)
  klem fra AK :)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentaren din! Tusen takk!

Related Posts with Thumbnails