torsdag 9. desember 2010

Flere sitteunderlag.

Dagene flyr jammen fort og det er allerede fredag! Den beste dagen i uken. Her går det i skolearbeid for tiden, men å strikke klarer jeg fint i pausene. Å ha et strikketøy i hendene er koselig og veldig avkoblende.
På vinterstid strikker jeg mest i ull...det er liksom ull som er tingen for meg.Jeg har strikket sitteunderlag i flere fasonger og utgaver i det siste - i garnet Cortina (Spar Kjøp). Garnet er ikke spesielt drøyt, men kvaliteten er bra til toving og prisen overkommelig. Det går med noen nøster til disse prosjektene, så et lite garnlager er kjekt å ha... Det hele startet med noen påskekyllinger (som aldri egentlig så dagens lys, de er fremedeles ikke helt "klekket ut" - kanskje til påske?..)..Oppskriften til denne bilen har jeg hentet i mønsterheftet "Toving", tema 19 fra Sandnes garn. Bilen skal jeg gi bort til jul (gjør ikke noe å si det altså...). Både de heklede hjulene og vinduene er sydd på før toving.

Sitteunderlaget under her er også hentet fra samme heftet fra Sandnes garn. Det er strikket fra hjørne til hjørne og er veldig stort i utgangspunktet. Passer til en voksen også etter toving ;)


Det er Randi som i utgangspunktet har inspirert meg meg til å lage alle disse sitteunderlagene.  Anbefaler alle til å ta en tur inn til henne! Hun har lagt ut oppskrift på hvordan å strikke Hello Kitty sitteunderlag.
Min marihøne er laget etter innfallsmetoden...jeg har ingen oppskrift, men kikket litt etter Randis marihøne... det innrømmes...
Til sist mitt "Hello Kitty" sitteunderlag, som egentlig ikke likner "Hello Kitty" i det hele tatt. Jeg broderte på værhår etter innfallsmetoden og da jeg seinere kikket innom bloggen til Randi, skjønte jeg raskt at det er helt avgjørende at værhåra sys på riktig - sånn er det. Helene er grei og synes sittunderlaget duger allikevel.


Jeg har strikket flere sitteunderlag tidligere av restegarn. Da har jeg gjerne brukt Vestlandsgarn eller liknende garn (samme tykkelse), lagt opp masker som til en voksen genser og strikket ca 50 cm glattstrikk i stripemønster på rundpinne. Etter toving har jeg sydd sammen åpningene. Slike sitteunderlag blir gode og tykke. En kan eventuelt legge noe inni som ektra isolasjon før sammensying. Mannen bruker sitt sitteunderlag hver høst på jakt (i kamuflasjefarger, selvfølgelig...)

Da - ønsker jeg deg en god helg!

4 kommentarer:

 1. Så flotte sitterunderlag! Spesielt bilen synes jeg var oppfinnsomt. Flott når man finner mer enn en oppskrift som fenger i et hefte. Nå skal jeg sjekkes Randis Hello Kitty også.
  Ha en flott fredag.

  SvarSlett
 2. Så mange fine sitteunderlag og takk for at du linker til meg :-)
  Koselig med slike sitteunderlag og flotte gaver!

  God helg!

  SvarSlett
 3. Så flotte sitteunderlag! Jeg har også lyst å lage og tove sitteunderlag, men tror det blir et romjulsprosjekt;)!

  Ha en flott helg!

  Klem fra Maria!

  SvarSlett
 4. Utrolig flotte sitteunderlag du har strikket.:) Mange morsomme former også.
  Ha en fortsatt flott helg.:)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på kommentaren din! Tusen takk!

Related Posts with Thumbnails